Thuis een nieuwe taal leren - het is mogelijk!

Als je een nieuwe taal wilt leren, kun je het beste naar het land gaan waar de taal wordt gesproken, aldus de conventionele wijsheid op het gebied van het leren van talen. Wat eenvoudig klinkt, gaat meestal gepaard met een zekere inspanning.

De taalexperts op de Buyer's Compass-redactie hebben een passie voor reizen, maar ze geloven dat je ook een solide basis van taalvaardigheden kunt verwerven terwijl je nog thuis bent, om het gemakkelijker te maken wanneer je op reis gaat.

In het tijdperk van internet en wereldwijde connectiviteit is het immers gemakkelijk om vanuit huis een nieuwe taal te leren. Met behulp van leer-apps, leerprogramma's, online tandems of video's is dit ook thuis heel goed mogelijk.


In het volgende willen we u er kort op wijzen hoe u gemakkelijk een nieuwe taal kunt leren of verbeteren zonder uw 4 muren te hoeven verlaten:

Apps om talen te leren

Er zijn inmiddels allerlei verschillende taalleer-apps beschikbaar, waarmee je de populairste talen heel beque via een app kunt leren. Dergelijke leer-apps zijn meestal geschikt voor zowel beginners als gevorderden, omdat de lessen elk verschillende niveaus en verschillende levensgebieden bestrijken. De populairste apps om talen te leren zijn Babbel, Busuu en Duolingo.

Vind online een tandempartner

Voor degenen die al wat verder gevorderd zijn, is het gemakkelijk om een tandempartner te vinden met wie je gemakkelijk kunt afspreken om samen te oefenen via Skype, Zoom of Google Hangout. In dat geval maakt het niet uit of de tandempartner bij jou in de buurt woont of bijvoorbeeld in Zuid-Amerika woont, als je Spaans wilt leren. Waar vind je een tandempartner? Voor veel gebruikers werkt een eenvoudige rubrieksadvertentie of een zoektocht op geschikte internetfora. Maar ook daarvoor zijn er nu apps die precies doen wat je nodig hebt. Tandempartners voor het leren van talen van over de hele wereld. Dergelijke apps zijn bijvoorbeeld Tandem, HelloTalk of Speaky.

(Netflix) Films en series kijken in de originele versie

Deze optie is ook zinvol als u al een basiskennis van een taal hebt. Je kunt nämmlich in de instellingen de originele taal selecteren en je op die manier vertrouwd maken met de uitspraak. Tegelijkertijd is het aan te bevelen de ondertitels in de betreffende taal te activeren, zodat u kunt meelezen. Vooral in het begin, als alles nog als één lange zin klinkt, is dit erg nuttig.

Boeken in vreemde talen lezen

Hoewel minder digitaal, is het niet minder belangrijk. Voor wie een taal leert, zijn ook eenvoudige boeken in die taal aan te bevelen. Men kan ook speciale boeken gebruiken met twee talen. Aan de ene kant ziet u de tekst in de vreemde taal, aan de andere kant bijvoorbeeld Duits.

Leervideo's op YouTube

Er is niets dat je niet op YouTube kunt vinden. Als het gaat om het leren van talen, is YouTube ook een ideale plek om te zoeken naar instructie- en uitlegvideo's. Het maakt niet uit welke taal je wilt leren, de kans is groot dat je geschikt materiaal vindt. En wat voor Netflix geldt, geldt natuurlijk ook voor YouTube. Ook hier kun je bijvoorbeeld zoeken naar reportages, of naar nieuwsprogramma's in de vreemde taal die je wilt.

Zo zie je maar, er zijn veel manieren om nieuwe talen te leren en te verbeteren zonder je eigen huis te verlaten. Op deze pagina nemen we verschillende apps voor het leren van talen onder de loep en vergelijken we elke app met al zijn functies, leerinhoud en natuurlijk de kosten.


Meest populaire secties


Meest populaire beoordelingen

Hoe goed is de Busuu-taalleerapp? Ervaringen met Busuu (voor Spaans)
Busuu